Gratis verzending vanaf €65

Het Manhattan Cocktail Verhaal

Zoals bij veel traditionele cocktails, zijn er verschillende geruchten oorsprong voor Manhattan. Meest populair is de klassieke cocktailoorsprong van deze drank in de 1870's in New York City's Manhattan Club

Manhattan Vermouth Cocktail verhaal

Volgens het verhaal werd het speciaal uitgevonden voor een zeer succesvol banket dat door de moeder van Winston Churchill (Jennie Jerome, Lady Randolph Churchill) wordt gehost. De uitvinder van het Manhattan in dat verhaal was een Dr. Iain Marshall. Echter, dit verhaal is bijna zeker niet waar, omdat records Lady Churchill in Europa en zeer zwanger op de datum van het feest plaatsen. De Manhattan Club toutsert nog steeds dit verhaal in zijn officiële geschiedenis.

Eerdere klassieke cocktailoorkomsten voor Manhattan bestaan. Een barman zegt dat hij in de jaren zestig de cocktail bij een bar op Broadway heeft gemaakt. Volgens een schrijver genaamd William F. Mulhall, werd de Manhattan cocktail uitgevonden door een man genaamd Black, die in de jaren zestig een bar had aan de Houston Street op Broadway.

Ongeacht wie de cocktail daadwerkelijk heeft uitgevonden en wanneer is het sinds de late 1800's een klassieke drank geweest. Het was ook de eerste cocktail die vermouth als een modificator voor het primaire ingrediënt omvatte, zelfs voor de Martini.

Vind hier het recept naar de cocktail.

Shop Vermout Online
Aanraders