Gratis verzending vanaf €65

Dankzij Gin drinken we nu Vermouth!

Vermuteria’s openen hun deuren, er worden meer cocktails met Vermouth geserveerd en meer mensen verdiepen zich in deze fijne drank. Dat Vermouth bezig is aan een terugkomst kan niet over het hoofd worden gezien.

De revival van deze drank is geen toeval!  Allereerst merken we dat cocktails weer helemaal trendy zijn en cocktailbars als paddestoelen uit de grond schieten. En blijkt nu éénmaal dat  Vermouth is een uitstekende drank om te gebruiken in cocktails. Vele klassiekers onder de cocktails zoals de bekende Negroni, Manhattan en Martini worden dan ook met Vermouth gemaakt.

Drank Cocktails

Vermouth Gin Comeback

Daarnaast heeft de razende populariteit van gin (wederom een oude drank die de laatste jaren door de massa is ‘herontdekt’) heeft een rol gespeeld in de wederopstanding van Vermouth. Veel mensen vinden de mogelijkheid tot variëren met spritis interessant. Net zoals bij Gins zijn er zo veel verschillende Vermouths die via allerlei soorten kruiden verschillen. Vermouth is namelijk, net zoals Gins, grotendeels afhankelijk van de gebruikte botanicals. Als resultaat kun je Vermouth drinken op een manier die bij je past

Vermouth is een beter product dan Gin. 

Daarenboven is Vermouth in België beduidend goedkoper omdat het wordt gemaakt van gezondere alcohol - druivenalcohol - in de plaats van alcohol gebruikt voor Gins. Je krijgt dus een betere prijs voor een beter product. 

Hou er echter wel rekening dat goedkope Vermouths (<€15 zeker!) die je in supermarkten terug vindt een heel lage kwaliteit aanbieden. Net zoals wijn is het kwaliteitsverschil gigantisch tussen een goede en slechte Vermouth.

 

shop

 

Credits to Mitchell van der Koelen